Юсов розповів, чи причетна Україна до вибуху на Запорізькій АЕС

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов заявив, що Росія має вивести війська з усіх об'єктів ЗАЕС
фото з відкритих джерел

«Держава-агресор вкотре наражає на небезпеку ядерний об'єкт, цивільне населення та навколишнє середовище всієї Європи», – Юсов

Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території незаконно окупованої Росією ЗАЕС. Про це заявив представник Головного управління розвідки міністерства оборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов у коментарі «Українській правді».

«Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території незаконно окупованої Росією ЗАЕС. Держава-агресор вкотре наражає на небезпеку ядерний об'єкт, цивільне населення та навколишнє середовище всієї Європи. Російські удари, зокрема, імітаційні, по території української атомної станції, як і розміщення там військ та озброєння, мінування об'єктів ЗАЕС давно вже є відомою та постійною злочинною практикою окупантів», – сказав Юсов.

Представник ГУР зазначив, що Росія має вивести війська з усіх об'єктів ЗАЕС, лише це дозволить відновити дотримання усіх необхідних міжнародних норм та контролю над важливим об'єктом атомної енергетики.

Нагадаємо, що на території Запорізької атомної електростанції 7 квітня здетонував дрон. Про це заявило Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

Нещодавно повідомлялося, що українські енергетики відновили лінію живлення ЗАЕС ПЛ-750кВ «Дніпровська», як була пошкоджена ракетним обстрілом РФ.