Юсов розповів, чи причетна Україна до вибуху на Запорізькій АЕС

Юсов розповів, чи причетна Україна до вибуху на Запорізькій АЕС
Представник ГУР МОУ Андрій Юсов заявив, що Росія має вивести війська з усіх об'єктів ЗАЕС
фото з відкритих джерел

«Держава-агресор вкотре наражає на небезпеку ядерний об'єкт, цивільне населення та навколишнє середовище всієї Європи», – Юсов

Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території незаконно окупованої Росією ЗАЕС. Про це заявив представник Головного управління розвідки міністерства оборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов у коментарі «Українській правді».

«Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території незаконно окупованої Росією ЗАЕС. Держава-агресор вкотре наражає на небезпеку ядерний об'єкт, цивільне населення та навколишнє середовище всієї Європи. Російські удари, зокрема, імітаційні, по території української атомної станції, як і розміщення там військ та озброєння, мінування об'єктів ЗАЕС давно вже є відомою та постійною злочинною практикою окупантів», – сказав Юсов.

Представник ГУР зазначив, що Росія має вивести війська з усіх об'єктів ЗАЕС, лише це дозволить відновити дотримання усіх необхідних міжнародних норм та контролю над важливим об'єктом атомної енергетики.

Нагадаємо, що на території Запорізької атомної електростанції 7 квітня здетонував дрон. Про це заявило Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

Нещодавно повідомлялося, що українські енергетики відновили лінію живлення ЗАЕС ПЛ-750кВ «Дніпровська», як була пошкоджена ракетним обстрілом РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: