Карта бойових дій в Україні станом на 11 липня 2024 року

На Покровському напрямку сталося 41 бойове зіткнення
фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові відбили 121 атаку противника

10 липня на лінії фронту відбулася запекла боротьба, протягом якої українські захисники відбили понад 120 атак російських окупаційних військ. Проте, за даними проєкту DeepState, ворог досяг обмеженого просування на сході, захопивши населений пункт Євгенівка на Донеччині та просунувшись в районі Юр'ївки. Однак офіційної інформації про це немає.

Новини війни в Україні

 Від початку доби відбулося 121 бойових зіткнень. Сили оборони впевнено стримують натиск російських окупаційних військ. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається складною, але контрольованою. Сили оборони України безперервно ведуть бойові дії, спрямовані на зрив наступальних планів агресора, знищуючи його особовий склад і техніку.

На Харківському напрямку

Ворог тричі намагався наступати біля Вовчанська та Глибокого, але безуспішно.

На Куп’янському напрямку

Противник шість разів атакував позиції ЗСУ у районах Синьківки та Берестового, але всі атаки було відбито.

На Лиманському напрямку

Окупанти атакували 14 разів, але українські війська відбили 10 атак.

На Сіверському напрямку

Ворог активно наступав у п'яти районах, але ЗСУ зупинили 12 атак.

На Краматорському напрямку

Відбулося п’ять штурмових дій противника, чотири з яких були відбиті. Відбулося п’ять штурмових дій противника поблизу Григорівки, Іванівського та Часового Яру.

На Торецькому напрямку

Росіяни 21 раз атакували позиції ЗСУ, але 18 атак було відбито.

На Покровському напрямку

Українські військові мужньо тримають оборону, завдаючи противнику значних втрат. За 10 липня на цьому напрямку було знешкоджено 162 окупанти, знищено три ББМ «Тигр», один 120-мм міномет, чотири ворожих автомобілі та один БПЛА ZALA.  Від початку цієї доби, окупанти 41 раз намагалися вклинитися в нашу оборону неподалік населених пунктів Прогрес, Воздвиженка, Карлівка, Новоолександрівка, Калинове, Юр’ївка, Новоселівка Перша та Євгенівка. П’ять боєзіткнень досі тривають.

Обстріли та авіаудари

Російські окупанти продовжують обстрілювати позиції ЗСУ та населені пункти, використовуючи різні види озброєння. Зафіксовано 3 ракетних та 44 авіаційних удари, застосування 48 керованих авіабомб, а також понад 3000 обстрілів з артилерії та безпілотників.

Ситуація на Луганщині

Українські військові продовжують мужньо боротися з російськими окупантами, відбиваючи численні атаки та завдаючи ворогу значних втрат. На інших напрямках фронту українські захисники також успішно відбивали атаки ворога. Протягом доби російські окупанти продовжували обстрілювати позиції ЗСУ та населені пункти, використовуючи різні види озброєння. 

На тлі запеклих боїв на сході, ситуація на Луганщині залишається складною. За інформацією Луганської ОВА, на вільній території області залишається лише 45 жителів, переважно літнього віку. Нагадаємо, триває 867-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також: