Оборудки з трансформаторами для «Харківобленерго»: затримано співорганізаторів схеми

Ділки продавали АТ «Харківобленерго» трансформаторів та лічильників за завищеними цінами
фото: пресслужба САП

Наразі вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру

Правоохоронці затримали двох співорганізаторів злочинної схеми щодо заволодіння понад 12,5 млн грн та замаху на заволодіння ще 120 млн грн коштів АТ «Харківобленерго». Про це повідомляє пресслужба САП.

«За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ затримали двох співорганізаторів злочинної схеми щодо заволодіння понад 12,5 млн грн та замаху на заволодіння ще 120 млн грн коштів АТ «Харківобленерго» під час закупівлі енергетичного обладнання, а саме трансформаторного обладнання та електровимірювальних приладів», – йдеться у повідомленні.

Йдеться про продаж АТ «Харківобленерго» трансформаторів та лічильників за завищеними цінами. Наразі вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру. 

Пресслужба АТ «Харківобленерго» повідомила, що кримінальне провадження у цій справі триває з 2021 року.

«Протягом всього цього часу АТ «Харківобленерго» було відкритим для співпраці з правоохоронними органами та сприяло слідству для забезпечення об'єктивного з'ясування всіх обставин цієї справи. Наголошуємо, що у повідомленні НАБУ йдеться про колишніх, а не діючих працівників товариства», – йдеться в повідомленні.

Як зазначає пресслужба, власником контрольного пакету акцій АТ «Харківобленерго» є АТ «Українські розподільні мережі», яке набуло прав акціонера компанії з 30 жовтня 2023 року. У квітні 2024 року відбулася зміна керівника виконавчого органу АТ «Харківобленерго».

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро зібрали доказову базу щодо схеми привласнення коштів оборонного бюджету України. Йдеться про розкрадання на держзамовленні Міноборони щодо динамічного захисту для танків ЗСУ у березні 2022 року. Тоді для серійного виготовлення відповідних комплектуючих було укладено договір з машинобудівною компанією у Києві.

Читайте також: Держава має терміново вирішити проблему взаємних боргів на енергоринку – глава Харківобленерго