Окупанти просуваються на Донеччині: аналітики попереджають про спробу оточення ЗСУ

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що на Донеччині можлива спроба тактичного оточення військ ЗСУ
фото з відкритих джерел

В ISW зауважують, що російські наступи в Залізному та Нью-Йорку розташовані приблизно за п’ять кілометрів один від одного

Окупаційна російська армія просунулася поблизу Торецька, у Нью-Йорку і Залізному в Донецькій області. Можлива спроба тактичного оточення військ ЗСУ. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри за 1 серпня показують, що окупанти просунулися в центрі Нью-Йорка. своєю чергою, один російський блогер стверджував, що ЗСУ успішно контратакували в центрі цього населеного пункту та навіть захопили невстановлену кількість загарбників. Втім, наразі в ISW не бачать підтвердження цієї заяви.

Тим часом геолокаційні кадри за 2 серпня вказують на те, що окупанти нещодавно просунулися в південно-західній частині Залізного, що на південний схід від Торецька. Російські блогери стверджували, що сили РФ також просунулися в Дружбі, а також те, що загарбники намагаються оточити українські сили на обмежених позиціях між Нью-Йорком і Залізним.

В ISW зауважують, що російські наступи в Залізному та Нью-Йорку розташовані приблизно за п’ять кілометрів один від одного. Ймовірно, окупанти спробують тактично оточити українські сили в цьому районі, припускають у ISW.

«Аналітики Інституту не вважають, що спроба російського оточення обов’язково вдасться. Можливе просування росіян на південний захід від Залізного або на північ від Нью-Йорка може призвести до того, що українські сили будуть змушені відійти з позицій між Залізним і Торецьком», – наголосили американські фахівці.

Нагадаємо, російські війська досягли своєї давньої тактичної мети – вийти на трасу О-0532, щоб перерізати українську наземну лінію зв’язку, яка з’єднує Вугледар і Костянтинівку.

Читайте також: Карта бойових дій в Україні станом на 3 серпня 2024 року