У Херсоні запрацювали перші «пункти незламності»: подробиці (фото)

У «пунктах незламності» херсонці зможуть зігратися, отримати гарячу їжу та скористатися інтерентом
фото: Кирило Тимошенко

В Офісі президента очікують, що електропостачання у Херсоні вдасться відновити до кінця цього тижня

У Херсоні запрацювали перші «пункти незламності». Це спеціально облаштовані намети, де можна зігрітися, отримати гарячі напої та їжу, зарядити телефон, скористатися інтернетом. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Проєкт реалізовано спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій та Херсонською обласною військовою адміністрацією.

«Такі пункти з‘являтимуться по всьому місту та області. Це дуже важливо, адже в місті досі немає світла», – зазначив Тимошенко.

Представник Офісу президента наголосив, що найголовніше зараз – відновити електропостачання. Він висловив сподівання, що це вдасться зробити до кінця цього тижня.

Нагадаємо, 11 листопада ЗСУ звільнили Херсон. Місто було тимчасово окуповане росіянами з 2 березня 2022 року. При цьому жителів Херсонщини закликали евакуюватися через високу ймовірність російських обстрілів.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що він вражений масштабами катувань, які застосовували російські терористи до українців у Херсоні. 

Читайте також: Втрата Херсона: як так могло статися? Нові виклики для російської пропаганди