Третя за добу масштабна повітряна тривога тривала майже дві години

колаж: glavcom.ua

Громадянам пропонують перейти в укриття та перебувати там до оголошення відбою повітряної тривоги

У Києві оголошено відбій повітряної тривоги. Небезпека тривала одну годину і 42 хвилини.

Станом на 11:34 оголошено відбій тривоги.  

У Києві та  низці областей України о 09:52 втретє за добу оголошено повітряну тривогу. 

Карта повітряних тривог наразі має такий вигляд:

скриншот офіційної карти повітряних тривог України

Нагадаємо, попередня тривога була оголошена о 07:43. Повітряні сили ЗСУ повідомлялм про ракетну небезпекучерез зліт п'яти бортів Ту-95 з аеродрому «Оленья» (Мурманська область, РФ), а також зліт МіГ-31К. 

О 7:43 в Повітряних силах ЗСУ оголосили про відбій загрози через зліт у Росії МіГ-31К.

«Відбій загрози МіГ-31К. Активність ворожої тактичної авіації  на сході та південному сході! Є загроза застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових областей!» –зазначалося в повідомленні.

Карта повітряних тривог мала такий вигляд:

скриншот офіційної карти повітряних тривог України

Також в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну небезпеку о 02:03 ночі. Повітряні сили повідомляли про пуски крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95. Станом на 3:50 оголошено відбій.

Нагадаємо, схоже, що українські оператори безпілотних літальних апаратів покращують свої можливості перехоплення російських безпілотників дальнього радіусу дії в повітрі. Ці технологічні інновації можуть дозволити українським силам послабити тиск на засоби ППО малої та середньої дальності, якщо вони будуть успішно застосовані в широких масштабах. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

До слова, Україна запустила в серійне виробництво власні далекобійні ударні дрони, здатні вражати стратегічні об’єкти ворога на відстані більш як 1000 км.

Читайте також: Втрати ворога станом на 8 липня 2024 – Генштаб ЗСУ