Від російської атаки на Покровськ загинули п'ятеро дітей

Усього в Покровському районі пошкоджено 48 приватних житлових будинків
фото: ДСНС України

Загальна кількість жертв сягнула 11

Внаслідок ворожих ударів по Покровському району на Донеччині загинули 11 людей, у тому числі п'ятеро дітей. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін у Telegram.

«Росіяни вдарили по району ракетами С-300 вбили 11 людей і поранили ще вісьмох. Основний удар прийшовся по Покровську і Рівному Мирноградської громади. Ворог цинічно б'є по цивільним, намагаючись принести якомога більше горя на нашу землю», – зазначив очільник Донецької ОВА.

Тим часом, як інформує ДСНС, надзвичайники ліквідовують наслідки обстрілу, триває пошуково-рятувальна операція.

У місті Покровськ внаслідок обстрілу повністю знищено 2 приватні житлові будинки. З-під завалів вдалось врятувати чоловіка. За попередньою інформацією, під завалами двох будинків можливе перебування ще 6 людей, з них 2 дітей. На місці тривають аварійно-рятувальні та пошукові роботи.

В селі Рівне Мирноградської МВА внаслідок прямого влучання повністю знищено приватний житловий будинок, в якому мешкало 6 осіб, з них 3 дітей, пошукові-рятувальні роботи тривають.

Також на місці обстрілу рятувальники ліквідували пожежу житлового будинку на площі 100 кв. м.

Усього пошкоджено 48 приватних житлових будинків.

Загалом для проведення робіт залучено 38 чоловік особового складу та 10 одиниць техніки.

Нагадаємо, у ніч проти 6 січня російські загарбники завдали двох ударів по Покровську Донецької області.

Раніше повідомлялося, що внаслідок ворожої атаки по Кропивницькому на одному із промислових об’єктів загинула людина, є травмовані. Після вибухів жителі регіону повідомили про відключення електрики. Речниця «Кіровоградобленерго» Олена Данильченко заявила, що інформації про аварійні відключення немає. За її словами, електропостачання могли відключити в цілях безпеки та щоб уникнути аварійної ситуації через обстріл.