Дипломат пригрозив «плачевними наслідками» через візит німецьких любителів Путіна до окупованого Криму

Німецькі політики, що прибули до окупованого Криму

Поїзда декількох депутатів правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» до окупованого Криму у порушення українського законодавства може мати наслідки для цих політиків. Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

«Безвідповідальний вояж кількох політиків з партії AfD місцевого масштабу на незаконно окупований Крим може мати для цих горе-депутатів дуже і дуже плачевні правові наслідки. Шкода, що наші попередження досі не сприймаються серйозно. Ну що ж, побачимо», - написав у Twitter український дипломат.

Нагадаємо, німецькі парламентарії від правої партії «Альтернатива для Німеччини» з трьох регіональних парламентів країни 3 лютого прибули в анексований Росією Крим.

Як повідомляють російські ЗМІ, депутати перебуватимуть на півострові до 9 лютого.

Один з членів делегації Уве Бронзон заявив, що поїздка німецьких парламентаріїв до окупованого Криму є «особливим сигналом» про намір співпрацювати з Росією.

Альтернатива для Німеччини (АдН) (нім. Alternative für Deutschland, AfD) — націоналістична право-популістська політична партія Німеччини. Основна ідеологія партії націлена проти Євроінтеграції та проти іміграції іноземців. Керівництво партії відверто підтримує антиєвропейський російський режим Володимира Путіна. Партія була заснована 6 лютого 2013 на хвилі Євро-кризи як партія євро-критиків. В результаті вересневих 2017 року виборів партія АдН вперше пройшла в бундестаг, отримавши 13% голосів — у неї буде понад 94 депутати в бундестазі (із 709).