Голову АП часів Януковича підозрюють у «державній зраді»

Андрій Портнов

Його підозрюють у сприянні окупації Криму

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за статтею «державна зрада» відносно першого заступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова. Про це повідомив народний депутат Андрій Левус на сторінці у соцмережі Facebook.

«СБУ розпочала провадження щодо Портнова за статтею «державна зрада». Слідчий відділ Головного управління СБУ в АР Крим уже веде досудове розслідування у справі про «державну зраду», а відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань», - повідомив нардеп.

За словами Левуса, Портнова потрібно притягнути до кримінальної відповідальності не тільки тому, що він у минулому сприяв окупації української території, а й тому, що «він і зараз несе загрозу українській незалежності».

«Не так давно з’явився в ефірі телеканалу ZIK, розхитуючи внутрішню ситуацію своїми заявами. Ми стежитимемо, щоб відповідні держоргани виявляли та знешкоджували реваншистів та ворогів», - додав політик.

Раніше повідомлялося, що прокуратура Криму перевіряє причетність Андрія Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова.

Також, повідомлялося, що триває перевірка інформації щодо контролю тих підрозділів, які очолював Портнов, над судами.

Нагадаємо, екс-чиновник адміністрації президента Віктора Януковича, юрист Андрій Портнов консультує головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужву стосовно отримання ним політичного притулку у Відні.