Кіберполіція заявила про підсилення хакерських атак на сервери ЦВК перед президентськими виборами

Хакери спрямовують атаки не тільки на виборчі сервери, але й на персональні комп'ютери співробітників комісії

Сервери Центральної виборчої комісії України і комп'ютери її співробітників все частіше атакують хакери - ймовірно, підконтрольні Росії. Вони намагаються проникнути в електронні системи, щоб маніпулювати президентськими виборами, які заплановані на 31 березня 2019 року. Про це в інтерв'ю агентству Reuters повідомив начальник департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк.

За його словами, хакери використовували заражені вірусом вітальні листівки, рекламні розсилки, пропозиції щодо оновлення програмного забезпечення і додатків, а також інші шкідливі фішингові матеріали, призначені для крадіжки паролів і особистої інформації.

До того ж, хакери спрямовують атаки не тільки на виборчі сервери, але й на персональні комп'ютери співробітників комісії, додав він: «Йдуть постійні атаки – від простого (програмного забезпечення) до підкладання додатків, які використовує той чи інший співробітник... Такі розсилки, спам-листи надсилають їм та їхнім родичам, де міститься шкідливе ПО для контролю над їхньою комп'ютерною технікою. Це найпростіший спосіб, але він дієвий».

Нагадаємо, що в одному з найстаріших вишів США будуть викладати курс про російську гібридну загрозу.

До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут