Кіберполіція заявила про підсилення хакерських атак на сервери ЦВК перед президентськими виборами

Кіберполіція заявила про підсилення хакерських атак на сервери ЦВК перед президентськими виборами

Хакери спрямовують атаки не тільки на виборчі сервери, але й на персональні комп'ютери співробітників комісії

Сервери Центральної виборчої комісії України і комп'ютери її співробітників все частіше атакують хакери - ймовірно, підконтрольні Росії. Вони намагаються проникнути в електронні системи, щоб маніпулювати президентськими виборами, які заплановані на 31 березня 2019 року. Про це в інтерв'ю агентству Reuters повідомив начальник департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк.

За його словами, хакери використовували заражені вірусом вітальні листівки, рекламні розсилки, пропозиції щодо оновлення програмного забезпечення і додатків, а також інші шкідливі фішингові матеріали, призначені для крадіжки паролів і особистої інформації.

До того ж, хакери спрямовують атаки не тільки на виборчі сервери, але й на персональні комп'ютери співробітників комісії, додав він: «Йдуть постійні атаки – від простого (програмного забезпечення) до підкладання додатків, які використовує той чи інший співробітник... Такі розсилки, спам-листи надсилають їм та їхнім родичам, де міститься шкідливе ПО для контролю над їхньою комп'ютерною технікою. Це найпростіший спосіб, але він дієвий».

Нагадаємо, що в одному з найстаріших вишів США будуть викладати курс про російську гібридну загрозу.

До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: