Сили оборони змогли частково стабілізувати ситуацію на Харківщині

На Донеччині окупанти намагаються відтягнути Сили оборони та зробити менш концентрованою бойову роботу наших військ
фото: Facebook/Генштаб

Як наголосив Зеленський, окупантів, які зайшли на Харківщину, українські військові знищують всіма засобами

На Харківщині триває оборона українських територій. За цей день нашим Силам оборони та безпеки України – усім задіяним підрозділам – вдалося частково стабілізувати ситуацію. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

«Харківщина – райони поруч із кордоном, місто Вовчанськ – тривають наші захисні дії. За цей день нашим Силам оборони та безпеки України – усім задіяним підрозділам – вдалося частково стабілізувати ситуацію. Окупанта, який зайшов на Харківщину, всіма засобами знищують. Артилерія, дрони, наша піхота достатньо влучно працюють», – сказав президент.

Як наголосив президент на Донеччині окупанти намагаються відтягнути Сили оборони та зробити менш концентрованою нашу бойову роботу.

«Особливо (увага – «Главком») Донеччина – Покровський напрямок, також Куп’янський напрямок на Харківщині. Ми чітко бачимо, як окупант намагається відтягнути наші сили та зробити менш концентрованою нашу бойову роботу. Реагуємо на це саме так, як потрібно, – по кожному напрямку нам має бути чим відповісти ворогу», – додав він.

Як повідомлялося, українська розвідка знала про плани російських окупантів щодо наступу у Харківській області. Відповідні органи були поінформовані. В розвідці заявили, що враховуючи значні втрати противника на Харківському напрямку, які тільки зростатимуть, здача в полон або перехід на бік України є розумною альтернативою для російських військовослужбовців, які там перебувають.

До слова, на Харківському напрямку наразі точаться важкі бої – для збереження життя та уникнення втрат наші оборонці перемістились на більш вигідні позиції. Водночас ворог перебуває під постійним вогневим контролем Сил оборони та не має можливості закріпитися.

Читайте також: Оборонний вал на Харківщині. Великий «розпил» у деталях