Тимошенко дала інтерв’ю каналу, що зняв пропагандистський фільм про Майдан

Скріншот відео

Після інтерв’ю Тимошенко влаштували провокацію, на яку та не могла відповісти

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, перебуваючи в Ізраїлі, дала коротке інтерв’ю російськомовному каналу Iland, що зняв пропагандистський фільм про Майдан.

На декілька питань каналу Тимошенко відповіла, перебуваючи в православному храмі в Єрусалимі.

Тимошенко заявила, що перебувала в Єрусалимі «не з політичною метою», а з духовною. За її словами, у її планах було висповідатися, помолитися і відвідати всі святі місця, які вона встигне відвідати. Також вона заявила, що хоче вибачитись за свої помилки перед богом і перед людьми.

«Я мрію, щоб можна було б повернути моєму народові мир, справедливість, любов та єдність», - сказала вона.

Вона повідомила, що однією зі своїх помилок вважає нерозуміння сили любові. За її словами, не все можна змінити в країні агресивним способом, за допомогою критики, боротьби зі своїми опонентами.

«Я хотіла замінити агресію, протистояння, ось цю нескінченну боротьбу на любов, гармонію на баланс і взаєморозуміння», - сказала вона, додавши у відповідь на слова кореспондентки, що із корупцією в Україні треба боротися глибокими, докорінними змінами, які не залишають місця для зловживань.

Вже після інтерв’ю, говорячи з експертом, журналістка влаштувала провокацію і повідомила в ефірі, що лідерка опозиції начебто привітала Володимира Путіна із переобранням на пост президента РФ. Альберт Фельдман, директор інституту стратегічних досліджень імені Голди Меїр, відкинув подібні чутки, відзначивши, що навіть проросійські політики в Україні відкрито чи напіввідкрито не висловлюють свою підтримку Путіну.

Раніше стали відомі подробиці виробництва пропагандистського фільму, знятого ізраїльським каналом Iland про події 2013 – 2014 років в Україні. Як стверджує журналістка Ольга Бакушинська, цей фільм з’явився внаслідок цілеспрямованого замовлення, оплаченого грошима з Росії.

Вона відзначила, що після випуску фільму, його оперативно показав російський пропагандистський «Перший канал» (справді, на каналі Iland фільм було опубліковано 27 лютого, а сюжет про нього було показано на російському каналі вже 28 лютого – ред.).

Нагадаємо, політолог і екс-депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл стверджує, що лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко перебувала разом з олігархом Ігорем Коломойським в Ізраїлі.