Російська пропаганда, як це робиться? Ізраїльський канал показав черговий фільм про «жахливий Майдан»

Російська пропаганда, як це робиться? Ізраїльський канал показав черговий фільм про «жахливий Майдан»
Кадр фільму

У фільмі йдеться про міфічних грузинських снайперів на Майдані

Стали відомі подробиці виробництва пропагандистського фільму, знятого ізраїльським каналом про події 2013 – 2014 років в Україні. Як стверджує журналістка Ольга Бакушинська, цей фільм з’явився внаслідок цілеспрямованого замовлення, оплаченого грошима з Росії.

«Отже, в Ізраїлі раптово з'являється замовлення на документалку російською мовою за великі гроші. Гроші великі і російські. Зняти фільм про який поганий Майдан і яка жахлива Україна. Пропонували багатьом. Скажімо так, багато хто не погодилися. Але знайшлися ті, які погодилися. Як завжди. Зліпили моторошну заліпуху. А далі це треба перевести в готівку і легалізувати. Кіно показав канал Iland і, таким чином, це став ізраїльський фільм на ізраїльському телевізійному каналі», - написала Бакушинська у Facebook.

Вона відзначила, що після випуску фільму, його оперативно показав російський пропагандистський «Перший канал» (справді, на каналі Iland фільм було опубліковано 27 лютого, а сюжет про нього було показано на російському каналі вже 28 лютого – ред.).

«Ось для чого великі російські олігархи купують маленькі ізраїльські офшори», - резюмувала журналістка.

У фільмі йдеться про міфічних грузинських снайперів, які нібито розстрілювали людей на Майдані 20 лютого 2014 року. Декілька людей представлені у відео саме в якості снайперів. Фільм супроводжується тривожною музикою і кадрами мряки у Києві.

Зазначимо, журналістка Ольга Худецька, яка спеціалізується на висвітленні судових засідань, твердить, що немає жодного вбитого під час подій 2014 року на Інститутській вулиці, траєкторія влучання у яких вела б до вікон чи даху готелю «Україна». За її словами, у загиблих на Інститутській відсутні і кулі снайперських калібрів.

«Москва дуже любить цю байку. Про снайперів з готелю Україна. Прям ідея фікс. То вкидає про грузинських снайперів, то про снайперів Пашинського, то снайпери Парубія», - написала вона у Facebook.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: