Зеленський пояснив, скільки часу Україна утримуватиме Курщину

Зеленський пояснив, як довго Україна утримуватиме під контролем частику Курщини
фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський: «Україна «утримуватиме» територію РФ, оскільки вона є невід'ємною частиною «плану перемоги» щодо припинення війни. Наразі нам це потрібно»

Україна триматиме під своїм контролем території країни-агресора Росії, щоб змусити російського диктатора Володимира Путіна до переговорів. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю NBC News у вівторок, 3 вересня.

Зеленський наголосив, що Україні не потрібна російська земля, як не потрібно переносити туди український спосіб життя.

«Україна «утримуватиме» цю територію, оскільки вона є невід'ємною частиною «плану перемоги» щодо припинення війни. Україна також представить цю пропозицію міжнародним партнерам, таким як Сполучені Штати. Наразі нам це потрібно», –  підкреслив президент.

Зеленський рід час інтерв'ю наголосив, що адміністрація президента США Джо Байдена не була в курсі щодо Курської операції, оскільки її тримали у суворій таємниці навіть всередині України. За його словами, контрнаступ ЗСУ 2023 року багато в чому провалився через те, що про нього багато говорили, даючи росіянам час на підготовку.

 

Нагадаємо, операція Сил оборони України в Курській області РФ змінила динаміку війни та показала слабкість Кремля. Колишній кореспондент Reuters News з питань Росії Альфред Купер зазначив, що після успіху України на Курщині для повернення контролю над своїми прикордонними територіями РФ доведеться або залишити свої позиції в Україні, або ж призвати на службу молодих призовників. Проте це буде проблемою, оскільки відправка строковиків на війну є політично складною, адже Путін раніше пообіцяв не залучати їх до бойових дій.

Як повідомлялося, попри те, що Суджа розташована у тилу, росіяни стирають її з лиця землі: закидають керованими авіаційними бомбами (КАБами), обстрілюють артилерією і дронами-камікадзе.

До слова, українські військові закінчили зачистку лінії Мала Локня – Погребки в Курській області РФ.