«Виходив сам через лінію фронту». Буданов розповів про важке поранення на Донбасі

Керівник ГУР Кирило Буданов розповів, як мало не загинув на Донбасі
фото з відкритих джерел

Через одне із поранень кінцівка Буданова не може повністю розгинатися 

Голова української розвідки Кирило Буданов часто брав участь в операціях на лінії зіткнення на Донбасі і тричі отримував поранення, одне із них було смертельно небезпечним. Про це він розповів в інтерв'ю для NV.

За словами головного українського розвідника, перше та третє поранення були легкими, а от друге було небезпечним. Під час виконання завдання на Донбасі уламки протипіхотної міни потрапили йому під серце та пробили спину та шию. 

«Його не можна вийняти з тіла, небезпечно. У мене була пробита спина, шия. Виходив через лінію фронту своїм ходом, на адреналіні, десь 5 кілометрів, а потім упав знесилений. Поранення важке, але у принципі жити можна», – розповів Буданов.

Під час третього поранення Буданов отримав кулю у руці, вона вибила йому ліктьовий суглоб. Після цього кінцівка погано згинається.

Під час яких операцій і де саме це сталося – головний розвідник не розкрив. 

За інформацією ЗМІ, у 2016 Буданову дали майора, за 2 роки – підполковника, а у 2020 року – полковника. На той час він був офіцером з особливих доручень, заступником голови департаменту оперативної роботи, а потім і заступником директора департаменту Служби зовнішньої розвідки. 

Нагадаємо, що наприкінці квітня 2022 року голова військової розвідки України Кирило Буданов особисто брав участь у звільненні села Руська Лозова на Харківщині.

До слова, партнери вже поставили Україні необхідний мінімум озброєнь, аби розпочати контрнаступ. Але цього ще замало, аби прогнати загарбників з території України, стверджує Кирило Буданов.