Візит Моді до Києва: Індія назвала мету поїздки прем’єр-міністра

Прем’єр Індії планує зміцнити двосторонню співпрацю з Україною
фото: з відкритих джерел

Політик відвідає Україну в п'ятницю, 23 серпня, після дводенного візиту до Польщі

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що під час свого візиту до Києва у п'ятницю, 23 серпня, планує обговорити можливість мирного врегулювання війни між РФ та Україною. Про це повідомляє Reuters.

Моді зазначив, що у Києві він «поділиться перспективами» щодо мирного розв'язання «конфлікту України та Росії».

Крім того, прем’єр Індії намагатиметься зміцнити двосторонню співпрацю з Україною. «Як друг і партнер ми сподіваємося на швидке відновлення миру та стабільності в регіоні» – наголосив Моді.

Політик відвідає Україну в п'ятницю, 23 серпня, після дводенного візиту до Польщі.

Візит Моді стане першим візитом індійського прем'єр-міністра до України з часу встановлення дипломатичних відносин 30 років тому. 

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Україну. Цю інформацію підтвердило міністерство закордонних справ Індії.  При цьому в МЗС Індії заявили, що подробиці поїздки будуть повідомлені протягом понеділка, 19 серпня.
Як зазначається, візит відбувається на тлі складного балансу, який Моді намагається підтримувати між історично теплими відносинами з Москвою і прагненням зміцнити партнерство із західними країнами для стримування Китаю, регіонального суперника Індії.

Читайте також: