Суд над полоненими «азовцями»: фото захисника Маріуполя до та після російських тортур

Український військовий до та після полону
фото: kristykoshka9 / Instagram

Жінка оприлюднила колаж із двох фотографій й показала, який вигляд мав її батько до війни та які зміни відбулися протягом року російського полону

14 червня на півдні Росії відбувся суд над 22 українськими військовими, які потрапили в полон під час багатомісячних боїв за оборону Маріуполя від російських окупантів. Світлини з залу російського суду стрімко поширилися мережею. Серед виснажених, знесилених бійців одна з жительок Маріуполя впізнала свого батька. Жінка поділилася світлинами тата в Instagram.

Христина оприлюднила колаж з двох фотографій й показала, який вигляд мав її батько до війни та які зміни відбулися протягом року російського полону.

«Здається, що дві різні людини, але, на жаль, ні. Це моя рідна людина, мій тато, який рік перебуває в полоні! За що? За те, що він захищав своє місто Маріуполь, свою країну, і був на своїй території? За що такі знущання? Важко дивитися на людину, яка колись була щаслива, у якої було все, а зараз просто безпорадність та порожнеча в очах», – мовиться у дописі.

Жінка закликала повернути усіх захисників Маріуполя додому, зауважила, що вони виконали свій обовʼязок перед країною.

Зауважимо, полонені солдати є членами полку «Азов». Після запеклої тримісячної битви, українські захисники потрапили в полон до російських військ у травні 2022 року.

У серпні минулого року верховний суд Росії визнав «терористичним угрупуванням» полк «Азов». Рішення Верховного суду Росії передбачає тривалі тюремні терміни для членів полку.

Нагадаємо, у Росії розпочався суд над полоненими «азовцями». З 22 обвинувачених, які постали перед судом, вісім – жінки. На фотографіях, зроблених у суді, видно, як українські солдати сидять за скляною панеллю всередині зали суду.

Підсудних звинувачують у причетності до терористичної організації та участі в акціях з повалення російської влади в Донецькій області. Якщо їх визнають винними, їм загрожує від 15 років до довічного ув’язнення.

Читайте також: Росіяни почали ростовське судилище над полоненими «азовцями». Чому це незаконно