Мер Львова назвав мародерами людей, які підняли ціни на житло для переселенців

Мер Львова засудив львів'ян, які підняли ціни на житло після початку вторгнення Росії
фото: з відкритих джерел

Мер Львова Андрій Садовий також нагадав, що багато львів'ян навпаки занизили ціни на житло, а інші пропонували жити у себе безкоштовно

Мер Львова Андрій Садовий вважає мародерами людей, які різко підняли ціни на житло у місті, коли туди приїхали переселенці. Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна

«Стосовно випадків, дій, які ми назвали мародерством, по кожному кейсу ми почали таке внутрішнє розслідування і деякі кейси були, була проведена профілактична розмова з людьми, вони вибачилися, а деякі кейси – це було накручування ситуації», – розповів мер.

Він також додав, що у Львові житло в принципі ніколи не було дешевим, а після початку повномасштабного вторгнення багато львів'ян навпаки занизили ціни на житло, а інші пропонували жити у себе безкоштовно.

«Під час перших тижнів-місяців багато хто з хати останнє виносив і допомагав. А, звичайно, хтось хотів нажитися, заробити на цьому. Бог їм суддя, я вважаю такі кроки мародерськими, якщо хтось хоче заробити кошти на війні», – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, що на початку повномасштабного вторгнення «Главком» проводив дослідження, куди найчастіше евакуювалися українці – та скільки це коштувало.

Читайте також інтерв'ю: Андрій Садовий: Під час війни у нас є одна партія