МОЗ поки не планує повертатися до жорсткого карантину через коронавірус - Ляшко

Ляшко розповів, що у регіонах, де погіршується епідеміологічна ситуація через коронавірус будуть застосовуватись суворіші обмежувальні заходи

На території країни зараз діє адаптивний карантин і змінювати його поки не планується - урядовець

Заступник міністра охорони здоров’я,  головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що на сьогодні повернення в Україні жорстких карантинних обмежень не розглядається. Про це Ляшко розповів під час брифінгу.

За словами Ляшка, на території країни зараз діє адаптивний карантин і змінювати його поки не планується.

Ляшко розповів, що у регіонах, де погіршується епідеміологічна ситуація через коронавірус будуть застосовуватись суворіші обмежувальні заходи.

«Зокрема, у Житомирській області після триденного перевищення показників захворювання на коронавірус відмінили відвідування місць громадського харчування та заходи, де може бути скупчення людей», - пояснив урядовець.

Ляшко наголосив, що наразі збільшення кількості хворих на коронавірус не пов’язується з збільшенням кількості тестувань. «Це пов’язано з пом’якшенням карантину. Бачимо порушення карантинних обмежень перевізниками та торговими центрами», - додав заступник міністра.

Як повідомлялося, в Україні збільшилась кількість регіонів, де не можна послаблювати карантин.

За словами голови уряду Дениса Шмигаля, наразі Україна опанувала коронавірус.

Нагадаємо, станом на ранок 13 червня в Україні зафіксовано 753 нові випадки коронавірусу, це на 70 випадків більше, ніж учора (683). Одужали – 409 (вчора 426), померли – 10 (вчора 16). Загалом одужали 13 976 осіб, летальних випадків – 880.

У Києві виявлено хворих 72 особи (вчора 95). Також 38 випадків зафіксовано у Чернівецькій області (вчора 38) і 132 – на Львівщині (вчора 112), 66 – на Рівненщині (вчора 56).