Уцілів портрет Шевченка: ЗСУ показали знакове фото у руїнах бібліотеки Благодатного

Уцілілий портрет Шевченка в зруйнованій бібліотеці
фото: Telegram

Біля зображення Кобзаря видніється невеликий український прапор

У мережі опублікували символічне фото, де зображений боєць ЗСУ на тлі обстріляної бібліотеки у звільненому Благодатному, де вціліла мало не одна річ – портрет українського пророка Тараса Шевченка. Про це написав український журналіст Юрій Бутусов у Telegram-каналі, опублікувавши фото.

На опублікованих знімках можна побачити, що під час окупації Благодатного руйнувань зазнала й місцева бібліотека. Там вибило вікна, на стінах з’явились дірки від обстрілів, а також обвалились полиці та розкидало книжки.

Однак серед цього майже неушкоджений лишився портрет Тараса Шевченка. Водночас біля нього видніється український прапор.

Нагадаємо, українські захисники повідомили про звільнення населеного пункту Благодатне на Донеччині. Крім того, нашим воїнам вдалося взяти в полон окупантів. За їхніми словами, отримана від росіян інформація допоможе в подальшій деокупації українських територій.

Також українські воїни звільнили ще один населений пункт – Сторожове, що у Донецькій області. Операція почалася приблизно о 5 ранку: військові висадилися з броньованих машин і розпочали штурм. Спочатку окупанти чинили опір, намагалися придушити наступ артилерією, але ЗСУ переламали ситуацію на свою користь. Під час звільнення села було знищено близько 50 окупантів та чотири військових взяли в полон.

Читайте також: Що відбувається на полі бою. Свіжа аналітика