В Українській православній церкві поділилися унікальним рецептом святкової паски

За цим рецептом виходить 20 великих (по 800 г) або 30 середніх (по 500 г) пасок, - написали в УПЦ

В Українській церкві зазначили, що зазвичай паски випікають у Великий четвер або Велику суботу

Українська православна церква поділилася унікальним рецептом святкової паски від насельників Видубицького монастиря. Рецепт можна знайти на сторінці УПЦ у Facebook.

В Українській церкві зазначили, що  зазвичай паски зі щирою молитвою і добрим настроєм випікають у Великий четвер або Велику суботу.

«За цим рецептом виходить 20 великих (по 800 г) або 30 середніх (по 500 г) пасок», - йдеться у повідомленні.

У рецепті йдеться, що починати варто з опари.

«Для цього змішайте 2250 мл теплого молока, 400 г свіжих дріжджів, 1000 г яєць (20 штук), 2250 г цукру, 1 кг пшеничного борошна та 100 г ванільного цукру. Залишаємо опару на бродіння на 1 годину.

А потім приступаємо до замішування власне тіста. Для цього до опари необхідно додати ще 800 г розтопленого вершкового масла, 40 г солі, 5,7 кг борошна, родзинки, цукати, сухофрукти і цедру з лимонів та апельсинів. Додавати кожний інгредієнт потрібно поступово, щоразу ретельно перемішуючи. Готове тісто залишаємо на бродіння на кілька годин у теплому місці, воно повинно підійти вдвічі.

Далі у формочки закладаємо паски (форми заповнюємо тістом на третину). Даємо піднятися і випікаємо у добре прогрітій духовці при температурі 180-200 градусів до готовності. Приблизно, час випікання паски займає 40-60 хвилин часу – залежно від розміру формочки і, відповідно, маси паски. Поки насолоджуємося ароматом пасок, що печуться, думаємо, як будемо їх прикрашати. Готові рум’яні паски оздоблюємо горіхами, цукатами, калиною – чим душа забажає, освячуємо і з подякою Господу споживаємо!», - йдеться у рецепті.

Як повідомлялося, Помісна церква дозволила самостійно освячувати паски.

Як повідомлялось, президент України закликав УГКЦ транслювати великодню службу онлайн.

Нагадаємо, Кабінет міністрів закликає українців утриматись від шашликів, від прогулянок парками на найближчі 3-4 тижні у зв'язку з посиленням карантину в Україні.

Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що у кінці квітня уряд поетапно послаблюватиме карантинні обмеження, якщо зменшиться кількість хворих на Covid-19.

Читайте також: