Шмигаль повідомив, коли в Україні послаблять карантин

Шмигаль повідомив, коли в Україні послаблять карантин
Рішення Кабміну про додаткові обмеження найближчим часом буде офіційно опубліковане

Уряд поступово зніматиме обмеження, якщо буде зниження захворюваності

У кінці квітня уряд поетапно послаблюватиме карантинні обмеження, якщо зменшиться кількість хворих на Covid-19.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Україна не може дозволити собі не працювати пів року чи навіть два-три місяці. За нашими розрахунками, за три тижні ті, хто вже зараз є хворими на Covid-19, мають одужати, а введенні обмеження завадять хворобі поширюватись», — зазначив Шмигаль.

За словами прем'єра, у кінці квітня уряд поступово послаблюватиме обмеження, якщо буде зниження захворюваності. Зняття обмежень відбуватиметься в кілька етапів.

«Перший — на роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно буде частково відновлюватися рух громадського транспорту. Це дозволить нам вже з початку травня почати рестарт економіки. Але це не означатиме послаблення інших карантинних заходів», — сказав прем'єр.

Так, продовжать діяти обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги.

«Всі без виключення будуть зобов'язані носити маски. Для старших людей, студентів та школярів карантин буде продовжений», — наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, що наразі в Україні вводять додаткові обмеження на час карантину. Відповідне рішення Кабміну найближчим часом буде офіційно опубліковане.

Станом на ранок 3 квітня в Україні 942 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 23 летальних, 19 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 138 нових випадків.

Кілька днів тому Кабмін анонсував посилення карантинних заходів. Зокрема, заборону: перебування в громадських місцях без маски чи респіратора; переміщення групою з більш ніж двох осіб, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх; відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; відвідування спортивних та дитячих майданчиків тощо.

Читайте також: 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: