Помісна церква дозволила самостійно освячувати паски

Помісна церква дозволила самостійно освячувати паски
Помісна церква дозволила самостійно освячувати паски

Якщо хтось не встиг придбати саме освячену паску, то можна самостійно її окропити освяченою водою, зазначили у ПЦУ

Православна церква України закликає вірян у зв'язку із карантином долучитись до спільної молитви під час онлайн-трансляцій богослужінь на офіційних сторінках у Facebook та на YouTube.

Про це йдеться на сторінці УПЦ у Facebook.

«Карантин не скасовує Великдень, не робить цей день менш значним у нашому житті, проте він вносить певні корективи у його відзначення. Вперше у храмах Православної Церкви України звершуватимуться великодні богослужіння без велелюдної та особистої присутності мирян. Проте ви зможете долучитись до спільної молитви завдяки онлайн-трансляціям богослужінь на наших офіційних сторінках у Facebook та на YouTube-каналі. Важливо, перебуваючи вдома, уважно слухати богослужіння і звершувати молитву перед іконою, перебуваючи у домі наче у храмі, дотримуватись звичайних правил участі у церковному богослужінні», - зазначається у повідомленні.

Великодні страви, наголошують у УПЦ, також не будуть спільно освячуватись у храмах та на прихрамовій території, аби не створювати масові скупчення людей.

Лише у малих населених пунктах, селах та селищах міського типу, допускається освячення великодніх кошиків біля місць проживання – на вулиці поруч з будинком чи на подвір’ї, з дотриманням «соціальної дистанції».

Дозволяється освячення страв у місцях їхнього виробництва та продажу. Якщо ж хтось не встиг придбати саме освячену паску, то можна самостійно її окропити освяченою водою, додали у УПЦ.

Як зазначили в Православній церкві, плащаниця цьогоріч буде винесена, однак буде вшановуватись без цілувань. Обнесення Плащаниці навколо храму дозволяється лише тим, хто бере участь у богослужінні, з дотриманням «соціальної дистанції».

Як повідомлялось, президент України закликав УГКЦ транслювати великодню службу онлайн.

Нагадаємо, Кабінет міністрів закликає українців утриматись від шашликів, від прогулянок парками на найближчі 3-4 тижні у зв'язку з посиленням карантину в Україні.

Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що у кінці квітня уряд поетапно послаблюватиме карантинні обмеження, якщо зменшиться кількість хворих на Covid-19.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: