В Українській православній церкві поділилися унікальним рецептом святкової паски

В Українській православній церкві поділилися унікальним рецептом святкової паски
За цим рецептом виходить 20 великих (по 800 г) або 30 середніх (по 500 г) пасок, - написали в УПЦ

В Українській церкві зазначили, що зазвичай паски випікають у Великий четвер або Велику суботу

Українська православна церква поділилася унікальним рецептом святкової паски від насельників Видубицького монастиря. Рецепт можна знайти на сторінці УПЦ у Facebook.

В Українській церкві зазначили, що  зазвичай паски зі щирою молитвою і добрим настроєм випікають у Великий четвер або Велику суботу.

«За цим рецептом виходить 20 великих (по 800 г) або 30 середніх (по 500 г) пасок», - йдеться у повідомленні.

У рецепті йдеться, що починати варто з опари.

«Для цього змішайте 2250 мл теплого молока, 400 г свіжих дріжджів, 1000 г яєць (20 штук), 2250 г цукру, 1 кг пшеничного борошна та 100 г ванільного цукру. Залишаємо опару на бродіння на 1 годину.

А потім приступаємо до замішування власне тіста. Для цього до опари необхідно додати ще 800 г розтопленого вершкового масла, 40 г солі, 5,7 кг борошна, родзинки, цукати, сухофрукти і цедру з лимонів та апельсинів. Додавати кожний інгредієнт потрібно поступово, щоразу ретельно перемішуючи. Готове тісто залишаємо на бродіння на кілька годин у теплому місці, воно повинно підійти вдвічі.

Далі у формочки закладаємо паски (форми заповнюємо тістом на третину). Даємо піднятися і випікаємо у добре прогрітій духовці при температурі 180-200 градусів до готовності. Приблизно, час випікання паски займає 40-60 хвилин часу – залежно від розміру формочки і, відповідно, маси паски. Поки насолоджуємося ароматом пасок, що печуться, думаємо, як будемо їх прикрашати. Готові рум’яні паски оздоблюємо горіхами, цукатами, калиною – чим душа забажає, освячуємо і з подякою Господу споживаємо!», - йдеться у рецепті.

.jpg_252

Як повідомлялося, Помісна церква дозволила самостійно освячувати паски.

Як повідомлялось, президент України закликав УГКЦ транслювати великодню службу онлайн.

Нагадаємо, Кабінет міністрів закликає українців утриматись від шашликів, від прогулянок парками на найближчі 3-4 тижні у зв'язку з посиленням карантину в Україні.

Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що у кінці квітня уряд поетапно послаблюватиме карантинні обмеження, якщо зменшиться кількість хворих на Covid-19.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: