Артем Слісарчук. Історія зенітника, який зупиняв авіацію ворога поблизу Ізюма

Артем Слісарчук героїчно загинув 24 березня 2022 року поблизу Ізюма
фото з відкритих джерел

Від початку повномасштабного вторгнення Герой разом із побратимами виконував бойове завдання на Харківщині

Він не жалів нічого для друзів і ніколи не відмовляв у допомозі. Однокласниця Настя Власюк згадує: «Артем був чудовою, неймовірно позитивною людиною. Добрий, чуйний, зі щирим серцем та відкритою посмішкою. Про Артема в мене лише світлі і хороші спогади».

Артем Слісарчук народився 2 квітня 1990 року у Шепетівці на Хмельниччині. Закінчив дев’ять класів школи-гімназії та технікум. Займався спортом.

Артем Слісарчук
фото з відкритих джерел

2013 року хлопець вступив на військову службу за контрактом. Пройшов шлях від солдата до сержанта, займав посади оператора зенітної ракетної обслуги, командира відділення-старшого оператора радіолокаційної станції відділення бойового управління, заступника начальника зенітної ракетної обслуги.

Артем вирішив не зупинятися на досягнутому та вступив у Харківський національний університет повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Закінчивши курси підвищення кваліфікації, отримав своє перше офіцерське звання – молодший лейтенант.

Артем Олександрович Слісарчук (2 квітня 1990 – 24 березня 2022) – старший лейтенант, начальник зенітної ракетної обслуги зенітної ракетної батареї 250-го окремого зенітного ракетного дивізіону 11 ЗРП.

24 березня 2022 року під час 7-го виїзду в зону проведення операції об’єднаних сил загинув під містом Ізюм, що на Харківщині.

Герой України (2022, посмертно).

«Із перших днів своєї ротацій в зоні проведення антитерористичної операції, Артем показав себе прикладом мужності і патріотизму. Час минав, а з тодішнього солдата Слісарчука Артема – виріс справжній зразковий офіцер українського війська. За його плечима було близько десятка ротацій на Схід», – так відгукується про Героя Командування Повітряних сил.

Від початку повномасштабного вторгнення Артем Слісарчук разом із побратимами виконував бойове завдання на Харківщині.

фото: denzadnem.com.ua

Він героїчно загинув 24 березня 2022 року поблизу Ізюма під час ведення протиповітряного бою з авіацією ворога. Зенітний ракетний комплекс, обслугу якого очолював офіцер Слісарчук, бився до останнього…

Із Героєм прощалися на центральній площі у його рідній Шепетівці. Поховали на Алеї Слави. У нього залишилися мама та сестра.

Рідні передали особисті речі Артема у Музей пропаганди, зокрема його шолом та ідентифікаційний жетон.

Шолом та ідентифікаційний жетон Героя
фото: shepetivka.com.ua

Посмертно Артему Слісарчуку присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». Указ президент України підписав у день, коли офіцеру мало б виповнитися 32 роки…

Читайте також: