У боях за Бахмут загинув 21-річний хокеїст. Згадаймо Владислава Лихошву

Владислав свідомо долучився до військової служби, він вважав, що це обов'язок кожного чоловіка
фото з відкритих джерел

Хлопець служив у 3-й окремій штурмовій бригаді

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам’ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Владислава Лихошву.

Солдат Владислав Лихошва, позивний Кучер, загинув 15 липня 2023 року, обороняючи від окупантів місто Бахмут на Донеччині. Захиснику був 21 рік.

фото з відкритих джерел
фото з відкритих джерел

Владислав народився в селі Михайлівка-Рубежівка Київської області. Закінчив школу у селі Дмитрівка. Потім пройшов строкову військову службу. Згодом підписав контракт із ЗСУ. З дитинства займався спортом. Був професійним хокеїстом, останні роки грав за хокейний клуб «Автомобіліст» (Київ).

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Володимир Лихошва (@lykhoshvavova)

Одразу після закінчення школи пройшов строкову службу. З початку повномасштабного вторгнення Владислав приєднався до лав Збройних сил України, воював проти окупантів у лавах 3-ї окремої штурмової бригади. Був тричі поранений. 

фото з відкритих джерел
Після закінчення школи Владислав відслужив строкову службу, але забути про військову справу не дала війна
фото з відкритих джерел

«Війна забирає найкращих наших синів, цвіт нації, які свідомо приймають рішення боротися, які виховані в любові та зачаті в справжньому коханні та страсті. З тобою на віки, любий синку. Дуже боляче та тяжко втрачати, але ми вистоїмо і будемо процвітати», – написав батько загиблого Володимир, який також захищає Україну на фронті.

Владислав Лихошва з батьком
фото з відкритих джерел

«Був активним, спортивним, сміливим, добрим хлопцем. Ніколи нічого не боявся. Був веселим та мав сильне почуття справедливості. Загинув в дуже юному віці», – розповіла сестра загиблого Катерина Сатута.

Після початку повномасштабного вторгнення Лихошва взяв в руки зброю та став на захист держави
фото з відкритих джерел

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо памʼять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам’яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам’ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув в боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села. 

Читайте також: Депутат, який двічі воював за Батьківщину. Згадаймо Юліана Матвійчука