Глава Нафтогазу спрогнозував ціни на газ для населення

Коболєв поки не береться прогнозувати, на скільки впаде ціна на європейських ринках

Ціни на газ продовжать знижуватися

Ціни на газ для населення у квітні 2020 року порівняно з початком року впали на 38%, і очікується подальше падіння цін. Про це голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв сказав в інтерв’ю телеканалу «Україна 24».

Коболєв нагадав що тільки у квітні ціна газу для населення впала на 15%.

«Ми очікуємо, що в наступні місяці ціна газу також знизиться. Важко передбачити наскільки, тому зараз ринок дивує багатьох аналітиків і нас дивує. Ми побачили нещодавно від’ємну ціну на нафту в США. Це був короткий епізод, але він мав місце, він безпрецедентний. Тому можна очікувати, що і на газ на європейських ринках, до яких зараз приєднана Україна, в травні дещо буде меншою», – сказав він.

Водночас, Коболєв поки не береться прогнозувати, на скільки впаде ціна на європейських ринках. «Будемо точно знати вже в травні», – додав він.

Як повідомлялося, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв запропонував вимірювати споживання газу не в кубах, а в кілокалоріях. Коболєв вважає, що пора переходити на енергетичні одиниці виміру газу.

Нагадаємо, колишній міністр соціальної політики Павло Розенко стверджує, що у наступному опалювальному сезоні застосовуватиметься нова формула нарахування субсидій, за якою субсидіанти платитимуть на 30% більше, ніж минулого сезону.

Читайте також: