Глава Нафтогазу спрогнозував ціни на газ для населення

Глава Нафтогазу спрогнозував ціни на газ для населення
Коболєв поки не береться прогнозувати, на скільки впаде ціна на європейських ринках

Ціни на газ продовжать знижуватися

Ціни на газ для населення у квітні 2020 року порівняно з початком року впали на 38%, і очікується подальше падіння цін. Про це голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв сказав в інтерв’ю телеканалу «Україна 24».

Коболєв нагадав що тільки у квітні ціна газу для населення впала на 15%.

«Ми очікуємо, що в наступні місяці ціна газу також знизиться. Важко передбачити наскільки, тому зараз ринок дивує багатьох аналітиків і нас дивує. Ми побачили нещодавно від’ємну ціну на нафту в США. Це був короткий епізод, але він мав місце, він безпрецедентний. Тому можна очікувати, що і на газ на європейських ринках, до яких зараз приєднана Україна, в травні дещо буде меншою», – сказав він.

Водночас, Коболєв поки не береться прогнозувати, на скільки впаде ціна на європейських ринках. «Будемо точно знати вже в травні», – додав він.

Як повідомлялося, голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв запропонував вимірювати споживання газу не в кубах, а в кілокалоріях. Коболєв вважає, що пора переходити на енергетичні одиниці виміру газу.

Нагадаємо, колишній міністр соціальної політики Павло Розенко стверджує, що у наступному опалювальному сезоні застосовуватиметься нова формула нарахування субсидій, за якою субсидіанти платитимуть на 30% більше, ніж минулого сезону.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: