Отримувачам субсидій у новому сезоні доведеться платити на 30% більше, - ексміністр

Отримувачам субсидій у новому сезоні доведеться платити на 30% більше, - ексміністр
Сьогодні база, що береться для розрахунку субсидії, це 15 % доходів людей, а з нового сезону вона складатиме 20% і за рахунок цього скоротяться видатки держбюджету на субсидії, - Розенко

«Скільки б Зеленський не розповідав про досягнення влади, яка зменшила ціни на ЖКГ, – це маніпуляція» - Розенко

Колишній міністр соціальної політики Павло Розенко стверджує, що у наступному опалювальному сезоні застосовуватиметься нова формула нарахування субсидій, за якою субсидіанти платитимуть на 30% більше, ніж минулого сезону. Про це ексурядовець розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Якщо сьогодні база, що береться для розрахунку субсидії, – це 15 % доходів людей, то з нового сезону вона складатиме 20%. От за рахунок цього і скорочуються видатки держбюджету на субсидії», - пояснив ексміністр.

За словами Розенка, депутатка Галина Третьякова, яка очолює парламентський комітет з соціальної політики, маніпулює, коли виправдовує скорочення видатків на субсидії в бюджеті на 7 млрд тим, що була тепла зима і ці суми просто не затребувані.  

«У держбюджеті закладаються кошти лише за частину зими, а також за частину наступного опалювального сезону. Скорочення відбулося не через теплу зиму, а через скорочення норм розрахунку субсидій на попередній опалювальний сезон», - сказав ексміністр.

Розенко нагадав, що епічна дискусія «слуги народу» з жінкою, якій він порадив продати собачку, аби заплатити за комуналку, почалася з того, що жінка повідомила, як їй цього опалювального сезону була на 300 грн скорочена субсидія у порівнянні з минулим роком.

«Сталося це якраз через скорочення норм споживання», - наголосив ексурядовець.

Розенко підкреслив, що «скільки б Зеленський не розповідав про досягнення влади, яка зменшила ціни на ЖКГ, – це маніпуляція, бо ці гроші збираються за рахунок інших платежів, що вішають на громадян».

«У період коронавірусу влада б мала навести порядок з ЖКГ і для певних категорій треба зробити серйозну знижку. Коли людина сидить вдома, в неї природним чином зростає споживання таких послуг, а влада жодної корекції на це не робить», - зауважив ексміністр.

Нагадаємо, в уряді «заспокоїли»: якщо не платити за комірне під час коронавірусу, наступного сезону можна втратити субсидію.


 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: