Днями почнуть перекривати Шулявський міст для реконструкції

Шулявський шляхопровід буде реконструйовано

Рух зношеним мостом продовжуватиметься до липня, попри незадовільний для експлуатації стан

Шулявський шляхопровід у зв’язку із реконструкцією почнуть частково перекривати найближчими днями. Про це повідомив головний інженер КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд» Олександр Здольник.

Він додав, що реконструкція об’єкту має бути виконана, незважаючи на суперечки довкола неї, а заплановані роботи потрібно розпочати вчасно, аби забезпечити безпеку киян та гостей міста, повідомляє прес-служба КМДА.

«Робота має бути виконана задля безпеки руху. Реконструкцію реально виконати за 17 місяців, на неї треба близько 811 млн грн, враховуючи компенсацію за знесення цеху № 5. Першу чергу намагатимемося закінчити вже до кінця цього року, хоча через вказані вище причини ми втратили два місяці дорогоцінного часу. Передбачених проектом на першу чергу коштів – 380 млн грн – вистачить, аби розпочати роботи із заміни шляхопроводу з його розширенням до шести смуг і відновити рух цією ділянкою», – сказав Здольник.

Другий етап передбачатиме будівництво ще двох з’їздів.

«Зараз ведуться переговори між КМДА й урядом щодо передачі будівлі «Більшовика» у комунальну власність Києва. Також наразі напрацьовані схеми об’їздів на час реконструкції. Сподіваємося, що серйозних заторів вдасться уникнути, адже влітку транспортний потік у місті зменшений», – додав головний інженер комунального підприємства.

Здольник зауважив, що рух зношеним мостом продовжуватиметься до липня, попри незадовільний для експлуатації стан. Він також нагадав, що відтермінування робіт з реконструкції пов’язане з недобросовісними скаржниками в АМКУ та численними суперечками про різні концепції розв’язки. Під час останнього засідання профільної комісії до розгляду прийняли одну з версій реконструкції, однак зауваження щодо проекту не були враховані. Також наразі не визначено і виконавців цих робіт.

Нагадаємо, 27 лютого 2017 року в Києві обвалився Шулявський шляхопровід, який вже давно обіцяли реконструювати.

Восени минулого року у Києві під Шулявським мостом застрягла вантажівка.

У лютому 2018 року на Шулявському мосту з асфальту вилізла арматура, внаслідок чого пошкоджені колеса більш ніж 10 авто.

У КМДА повідомляли, що на реконструкцію транспортної розв’язки на Шулявці знадобиться 17 місяців і близько 811 млн грн. 

Раніше у Департаменті транспортної інфраструктури повідомили, що з 1 травня розпочинається підготовка до реконструкції Шулявського шляхопроводу. Опрацьовується схема руху на час проведення робіт. Для регулювання руху буде встановлено 3 світлофори, перенесено контактну мережу для безперебійного руху тролейбусів та винесено МАФи з радіусу проведення реконструкції.

Потім у комунальному підприємстві «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва» повідомили, що початок активної фази реконструкції Шулявського шляхопроводу у Києві переноситься на невизначений термін через те, що Київрада має розглянути петицію з альтернативним варіантом реконструкції.