Київ підписав угоду про партнерство із європейським містом

Кличко обговорив із мером Берліна Вегнером подальшу допомогу та передачу Києву міських автобусів та комунальної техніки
фото: Віталій Кличко/Телеграм

Чимало українських військових сьогодні лікуються та проходять реабілітацію в клініках Берліна

Київ та Берлін підписали угоду про партнерство двох міст. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

«На знак важливості нашої співпраці та на знак солідарності німецьких партнерів з українцями відбулася церемонія проходження мерів двох міст через Бранденбурзькі ворота.

Берлін – місто свободи. І сьогодні мер міста Кай Вегнер символічно продемонстрував, що Київ, Україна будуть завжди вільними і будуть частиною європейської родини», – написав Кличко.

Як зазначив мер Києва, він обговорив із Вегнером подальшу допомогу та передачу Берліном Києву міських автобусів та комунальної техніки. А також – сприяння німецької столиці у створенні Києвом муніципального центру протезування для військових.

«Берлін уже готовий направити кількох техніків-протезистів з інноваційних берлінських підприємств для передачі досвіду та практичних навчань українських фахівців.

Чимало українських військових сьогодні лікуються та проходять реабілітацію в клініках Берліна. І влада міста цьому сприяє. Медична допомога, протезування, реабілітація захисників –дуже важливе питання до України. І, сподіваюся, наша співпраця з Берліном, яку ми будемо розвивати в цьому напрямку, допоможе багатьом пораненим українським бійцям», – уточнив Кличко.

Нагадаємо, у серпня мер Києва Віталій Кличко зустрівся з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером, який завітав до столиці. 

Раніше повідомлялося, що у Німеччині через житло для українських біженців розгорівся скандал.