Нова скульптура з'явиться у київському ботсаду: українці обурені (фото)

Візуалізація нової скульптури у фонтані
фото з відкритих джерел

Скульптуру встановлять за кошти невідомого мецената 

У фонтані на вході до ботсаду Гришка встановлюють скульптуру. Це буде інсталяція, що зображує пару закоханих у велетенських золотих пелюстках. Фото майбутньої композиції в «центральному фонтані квітів» опублікував блогер-урбаніст Віталій Селик. 

Готова до встановлення скульптура
фото з відкритих джерел

Фонтан, ймовірно, можуть відкрити до 1 травня. Конкурсу, який вибрав би скульптурну композицію з кількох можливих варіантів, не проводилося. 

фото з відкритих джерел

За словами місцевих, проєкт нібито реалізується за гроші мецената. Чорні борти чаші фонтану декоровано золотими написами. Наразі встановлюють золоті пелюстки. 

Майбутню скульптуру розташують на цьому місці
фото з відкритих джерел
фото з відкритих джерел

У коментарях до допису користувачі здебільшого обурені. Вони називають проєкт оновлення «жлобством» і наголошують, що замість встановлення нової скульптури краще б організатори передали кошти на армію.

Окрім того, скульптуру закоханих у фонтан поки що не встановили. 

Нагадаємо, що парламент може змінити умови для визначення меж парків, зоопарків, дендропарків та інших штучних об’єктів природно-заповідного фонду. 

До слова, на Володимирській гірці чоловік намагався викрасти скульптуру. Раніше повідомлялося, що в Бородянці до річниці деокупації Київщини відкрили скульптуру «Дівчинка під сонцем».

Читайте також: Які пам’ятники встановлювала Україна в останні роки і скільки це коштувало