Територію університету, який очолює кум Табачника, можуть забудувати висотками

ДАБІ дозволила будувати житловий комплекс на понад 1600 квартир на території Національного авіаційного університету
Фото з відкритих джерел

На території Національного авіаційного університету уже зведені три будинки

У Києві на території Національного авіаційного університету може з’явитися 14 нових будинків. Відповідний дозвіл 14 вересня видала Державна будівельно-архітектурна інспекція (з 15 вересня Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) - ред). Про це повідомляється на Facebook-сторінці «Чарівний Київ».

«ЖК «НАУ» замовляли? Знаємо, що ні, однак одіозна ДАБІ під шумок ліквідації видала дозвіл на будівництво 14 будинків на території Національного авіаційного університету. В доважок до трьох уже зведених там будинків», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ректором університету є фігурант низки кримінальних справ та кум екс-міністра освіти Дмитра Табачника Максим Луцький. Ректором він став у 2021 році, а колишнє керівництво НАУ стверджує, що вибори відбулися з численними порушеннями.

«Саме з ним журналісти пов’язували незаконну забудову території університету», – додають у джерелі.

Як повідомляє «Економічна правда», ДАБІ видала дозвіл на будівництво житлового комплексу на понад 1600 квартир. За словами юриста Георгія Могильного, будівництво на території університету є незаконним, оскільки суперечить Генеральному плану. Про це також написано у виданих в 2014 році Містобудівних умовах та обмеженнях. Тодішній головний архітектор Києва Сергій Целовальник видав МУО «авансом» із вимогою врахувати будівництво у новому Генплані Києва.

Нагадаємо, у Києві на прибережній частині озера Вирлиця може з’явитися великий торгово-розважальний центр, який планує зводити політик і бізнесмен Віталій Хомутиннік. Місцеві жителі виступають категорично проти.