Територію університету, який очолює кум Табачника, можуть забудувати висотками

Територію університету, який очолює кум Табачника, можуть забудувати висотками
ДАБІ дозволила будувати житловий комплекс на понад 1600 квартир на території Національного авіаційного університету
Фото з відкритих джерел

На території Національного авіаційного університету уже зведені три будинки

У Києві на території Національного авіаційного університету може з’явитися 14 нових будинків. Відповідний дозвіл 14 вересня видала Державна будівельно-архітектурна інспекція (з 15 вересня Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) - ред). Про це повідомляється на Facebook-сторінці «Чарівний Київ».

«ЖК «НАУ» замовляли? Знаємо, що ні, однак одіозна ДАБІ під шумок ліквідації видала дозвіл на будівництво 14 будинків на території Національного авіаційного університету. В доважок до трьох уже зведених там будинків», – йдеться у повідомленні.

Фото: Чарівний Київ/Facebook

Фото: Чарівний Київ/Facebook

Зазначається, що ректором університету є фігурант низки кримінальних справ та кум екс-міністра освіти Дмитра Табачника Максим Луцький. Ректором він став у 2021 році, а колишнє керівництво НАУ стверджує, що вибори відбулися з численними порушеннями.

«Саме з ним журналісти пов’язували незаконну забудову території університету», – додають у джерелі.

Як повідомляє «Економічна правда», ДАБІ видала дозвіл на будівництво житлового комплексу на понад 1600 квартир. За словами юриста Георгія Могильного, будівництво на території університету є незаконним, оскільки суперечить Генеральному плану. Про це також написано у виданих в 2014 році Містобудівних умовах та обмеженнях. Тодішній головний архітектор Києва Сергій Целовальник видав МУО «авансом» із вимогою врахувати будівництво у новому Генплані Києва.

Нагадаємо, у Києві на прибережній частині озера Вирлиця може з’явитися великий торгово-розважальний центр, який планує зводити політик і бізнесмен Віталій Хомутиннік. Місцеві жителі виступають категорично проти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: