В Україні втретє за добу повітряна тривога

Громадянам слід пройти в укриття

В Україні втретє за добу станом на 10:50 оголошена повітряна тривога. Наразі «почервоніла» вся Україна.

У Києві станом на 10:01 була оголошена повітряна тривога. Паралельно з цим у місті пролунав вибух. Моніторингові телеграм-канали повідомляли про пуск «кинджалів». 

Також потужні вибухи пролунали в Старконі Хмельниччини. Фіксувалися дві цілі, працювало ППО.

Станом на 10:34 тривогу скасовано.

Згодом начальник КМВА Сергій Попко повідомив, засоби ППО столиці не працювали. «Щодо інформації про вибухи в Києві, яка шириться в засобах масової інформації. Перед та під час повітряної тривоги сили та засоби ППО столиці не працювали. По території Києва ракетне озброєння ворога не застосовувалося. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації. Не панікуйте і не піддавайтеся на маніпуляції. Повітряна тривога триває. Перебувайте в укриттях до відбою», –йдеться у повідомленні

Мапа тривог наразі має такий вигляд:

Нагадаємо, росіяни не полишають спроб максимально виснажити українські системи ППО і кожної ночі запускають БпЛА по різних регіонах України. Внаслідок падіння уламків «шахеда» в Києві було травмовано дитину, пошкоджено житловий будинок та трапилась розгерметизація газової труби. Про це повідомили у КМВА.

«Вранці у Печерському районі столиці, внаслідок атаки ворожого безпілотника, сталась розгерметизація газової труби на першому поверсі житлової пʼятиповерхівки з подальшим горінням. Пожежа ліквідована», – заявили в ДСНС.

Також, ще в чотирьох житлових будинках пошкоджені вікна та близько 20 припаркованих біля будинку автомобілів.