Відставка голови Київської ОДА: Горган зібрався в нардепи

Губернатор Київщини Олександр Горган іде у відставку
Фото: УНІАН

Олександр Горган заявив, що президент Петро Порошенко запропонував йому місце радника

Олександр Горган заявив, що його відставка з посади голови Київської облдержадміністрації була запланованим кроком, який був обговорений з президентом ще до його призначення. 

«Це був запланований крок, про який було домовлено з главою держави ще на момент мого призначення. Я на момент, коли глава держави запропонував мені посаду голови Київської ОДА, відверто його поінформував, що у мене є в планах будівництво публічної політичної кар'єри. Президент у цьому намірі мене підтримав, і була домовленість, що я працюю два роки. Саме в ці дні виповнюється два роки від дня мого призначення», - заявив він в ефірі «112 Україна».

«Оскільки зараз логіка політичного процесу зручна для прийняття цього рішення, починається виборча кампанія, саме зараз формується бюджет області на наступний рік - саме такий час, зручний, коли потрібно втілювати той намір, про який було попередньо домовлено», - зазначив Горган.

Він також уточнив, що за підсумками його роботи на посаді голови ОДА президент запропонував йому місце радника. Крім того, він планує балотуватися у Верховну Раду по одному з мажоритарних округів Київської області.

Як повідомляв «Главком», 23 жовтня Горган зібрав своїх заступників та інших керівників підрозділів адміністрації і повідомив про своє звільнення, яке відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, про майбутню відставку Горгана стало відомо у вересні.

Повідомлялося, що в облраді, КОДА та Адміністрації президента активно обговорюють трьох можливих наступників Олександра Горгана на посаді губернатора столичного регіону: екс-начальника київського главку міліції Олександра Терещука, екс-генпрокурора і заступника глави обласного осередку БПП Віталія Яреми, а також чинного заступника голови Київської міськдержадміністрації Дмитра Давтяна.

24 жовтня уряд на своєму засіданні погодив призначення на посаду голови Київської ОДА Олександра Терещука, який працює першим заступником голови Одеської облдержадміністрації.