Відставка голови Київської ОДА: Горган зібрався в нардепи

Відставка голови Київської ОДА: Горган зібрався в нардепи
Губернатор Київщини Олександр Горган іде у відставку
Фото: УНІАН

Олександр Горган заявив, що президент Петро Порошенко запропонував йому місце радника

Олександр Горган заявив, що його відставка з посади голови Київської облдержадміністрації була запланованим кроком, який був обговорений з президентом ще до його призначення. 

«Це був запланований крок, про який було домовлено з главою держави ще на момент мого призначення. Я на момент, коли глава держави запропонував мені посаду голови Київської ОДА, відверто його поінформував, що у мене є в планах будівництво публічної політичної кар'єри. Президент у цьому намірі мене підтримав, і була домовленість, що я працюю два роки. Саме в ці дні виповнюється два роки від дня мого призначення», - заявив він в ефірі «112 Україна».

«Оскільки зараз логіка політичного процесу зручна для прийняття цього рішення, починається виборча кампанія, саме зараз формується бюджет області на наступний рік - саме такий час, зручний, коли потрібно втілювати той намір, про який було попередньо домовлено», - зазначив Горган.

Він також уточнив, що за підсумками його роботи на посаді голови ОДА президент запропонував йому місце радника. Крім того, він планує балотуватися у Верховну Раду по одному з мажоритарних округів Київської області.

Як повідомляв «Главком», 23 жовтня Горган зібрав своїх заступників та інших керівників підрозділів адміністрації і повідомив про своє звільнення, яке відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, про майбутню відставку Горгана стало відомо у вересні.

Повідомлялося, що в облраді, КОДА та Адміністрації президента активно обговорюють трьох можливих наступників Олександра Горгана на посаді губернатора столичного регіону: екс-начальника київського главку міліції Олександра Терещука, екс-генпрокурора і заступника глави обласного осередку БПП Віталія Яреми, а також чинного заступника голови Київської міськдержадміністрації Дмитра Давтяна.

24 жовтня уряд на своєму засіданні погодив призначення на посаду голови Київської ОДА Олександра Терещука, який працює першим заступником голови Одеської облдержадміністрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: