Бойовики випустили по силах АТО майже сотню мін на Світлодарській дузі

Українські військовослужбовці

Українські воїни майже на кожен обстріл окупантів відповідали прицільним вогнем

Оперативна обстановка в районі проведення АТО дещо ускладнилася. Підконтрольні Росії озброєні бойовики продовжують застосовувати зброю проти українських захисників. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню у темну пору доби.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на луганському напрямку епіцентром бойового протистояння стала Світлодарська дуга.

«Ворог, з невеликими перервами, близько трьох годин обстрілював наші оборонні укріплення з 82-мм мінометів, гранатометів, кулеметів та озброєння БМП на підступах до Луганського. Загалом було випущено понад 90 мін. Українські воїни майже на кожен обстріл відповідали прицільним вогнем», - інформують у штабі.

Також увечері під обстріли з мінометів калібру 82-мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів потрапили оборонці Макарового. Провокував противник українських воїнів зі стрілецької зброї й у районі Кримського.

На донецькому напрямку найбільш неспокійно на приазов’ї. Грубо порушуючи Мінські домовленості, противник застосував артилерію калібру 152-мм поблизу Водяного. Зі 120- мм міномету бив по захисниках Павлополя і Широкіного.

«Наші позиції у передмісті Авдіївки бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під гранатометний вогонь потрапили опорні пункти сил АТО біля Новотроїцького, а під кінець доби незаконні збройні формування обстрілювали з великокаліберних кулеметів оборонців Старогнатівки», - йдеться у повідомленні.

Загалом, за минулу добу окупанти 22 рази порушили перемир’я. У відповідь українські військовослужбовці 15 разів придушували вогневу активність противника.

У результаті ворожих обстрілів жоден військовослужбовець сил АТО не постраждав.

До слова, Сенат США схвалив проект оборонного бюджету з $350 мільйонами для України, в тому числі на військові потреби.

Нагадаємо, українська сторона сподівається на позитивний результат в питанні обміну заручниками до Нового року. В ОРДЛО підтвердили наявність у себе 88 осіб зі 157, запитуваних офіційним Києвом.

Ватажок «ДНР» Захарченко доручив підготуватися до обміну полоненими з Україною.