ФСБ взялася за «міністра оборони ДНР», який розікрав російську «гуманітарку»

«Міністра оборони ДНР» Володимир Кононов

На Кононова покладено відповідальність за махінації з фінансуванням місцевих бойовиків і російських найманців з РФ

У Донецьку працює комісія з Москви, до складу якої входять співробітники ФСБ РФ. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук з посиланням на оперативні дані «ІС».

«Їхнє(співробітників ФСБ. – Ред.) завдання - перевірка діяльності «міністра оборони ДНР» В.Кононова, який підозрюється в розкраданні «гуманітарної допомоги», яка надходила з Росії», - йдеться в повідомленні.

Раніше російські «радники» в штабі «армії ДНР» в доповідях на ім'я керівництва Центру територіальних військ ЮВО ВС РФ покладали на Кононова відповідальність за махінації з фінансуванням місцевих бойовиків і російських найманців з РФ. «Зокрема, мова йшла про хронічні невиплати в 2016-початку 2017 рр. «бойових виплат» в цілому ряді частин і підрозділів даного «армійського корпусу», - повідомляє «ІС».

Як повідомляв «Главком», президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до США заявив, що на території України перебувають понад 40 тисяч російських бойовиків