Генпрокуратура перевірить декларацію Порошенка

Петро Порошенко

Луценко розповів, що Порошенко багато років поспіль декларував приблизно однакові статки

Генеральна прокуратура України перевірить електронну декларацію Президента України Петра Порошенка, як і всі інші. Про це сказав Генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Буде перевірятися (декларація Петра Порошенка - ред.), як і всі інші. Як ви знаєте, Президент нашої держави задекларував достатньо великі статки, які були предметом його декларації і в попередні роки. Це знімає більшість запитань, бо ці кошти не виникли нізвідки», - сказав він.

За словами Луценка, багато років підряд Порошенко як громадянин і держслужбовець, як народний депутат декларував майже ті самі статки. «Але так само, як і всі інші, він підлягає перевірці і з боку НАБУ, і з боку НАЗК, і з боку ГПУ», - додав він.

Нагадаємо, вчора Луценко назвав імена депутатів, які не подали е-декларації.

Також в Службі безпеки України заявили, що всі співробітники заповнили е-декларації, однак ці дані не можуть бути доступними для широкої громадськості.

Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр хоче, щоб керівники державних компаній також заповнювали електронні декларації.

Як відомо, 30 жовтня о 24:00 в Україні завершився перший етап е-декларування. На першому етапі електронного декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб було подано 103 046 щорічних декларацій.

Читайте також статтю Главкома: Найбагатші податківці країни. Топ е-декларацій верхівки ДФС