Луценко назвав імена депутатів, які не подали е-декларації

Луценко назвав імена депутатів, які не подали е-декларації
Лише 413 депутатів Ради подали декларації

Генпрокурор нагадав про штрафи і кримінальну відповідальність за неподання е-декларації

Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав імена народних депутатів, які досі не відзвітували про свої статки, і нагадав, що за умисне неподання е-декларації передбачено кримінальну відповідальність. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Нагадую народним депутатам В. Богуслаєву, А. Гіршфельду, М. Матіос, С. Клюєву, О. Онищенку, І. Шкірі, Ю. Шухевичу про те, що вчора завершився термін подання е-декларацій», – написав Луценко.

Генпрокурор додав, що в разі подання е-декларацій найближчим часом на порушників чекає адміністративна відповідальність – штраф.

«Якщо ні – за умисне неподання е-декларації передбачено кримінальну відповідальність, а саме від 150 до 240 год. громадських робіт, або ж позбавлення волі до двох років з позбавленням права займати посади до трьох років», – написав Луценко.

Нагадаємо, в Службі безпеки України заявили, що всі співробітники заповнили е-декларації, однак ці дані не можуть бути доступними для широкої громадськості.

Як повідомлялося раніше, прем’єр-міністр хоче, щоб керівники державних компаній також заповнювали електронні декларації.

Як відомо, 30 жовтня о 24:00 в Україні завершився перший етап е-декларування. На першому етапі електронного декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб було подано 103 046 щорічних декларацій.

Зокрема, голова Фонду державного майна Ігор Білоус у 2015 році задекларував 1,2 млн гривень, 970 тисяч доларів і 140 тисяч євро готівки.

Глава фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олег Ляшко вказав, що володіє двома квартирами в Києві – на 367,2 і 95,5 кв. м. У с. Княжичі Київської області у Ляшка є шість ділянок по 210 кв. м.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман задекларував 2,4 млн гривень, 460 тис. євро і 870 тис. доларів, а його дружина – 1,6 млн гривень і 372 тис. доларів готівки. А от екс-спікер Володимир Литвин здивував набожністю: він задекларував 32 ікони.

Як повідомлялося, Шульц і Туск привітали Порошенка із вдалим завершенням першої фази електронного декларування в рамках новоствореної системи запобігання корупції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: