Гройсман пропонує розширити список е-декларантів

Гройсман пропонує розширити список е-декларантів
Електронне декларування

Прем’єр-міністр хоче, щоб керівники державних компаній також заповнювали електронні декларації

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що треба розширити список зобов'язаних подавати електронні декларацій.

Про це він сказав журналістам після відкриття Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WORLDSKILLS UKRAINE у понеділок в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

Гройсман вважає, що, зокрема, подавати декларації повинні представники державних компаній.

«Я думаю, що взагалі зараз необхідно розширювати перелік усіх тих, хто повинен подати такі декларації, це мають бути ті, хто не потрапив, насамперед представники державних компаній», – зазначив Гройсман.

Прем'єр зазначив, що абсолютну більшість задекларованого ним майна він заробив за роки підприємницької діяльності.

Нагадаємо, 30 жовтня о 24:00 в Україні завершився перший етап е-декларування. На першому етапі електронного декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб було подано 103 046 щорічних декларацій.

Зокрема, голова Фонду державного майна Ігор Білоус у 2015 році задекларував 1,2 млн гривень, 970 тисяч доларів і 140 тисяч євро готівки.

Глава фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олег Ляшко вказав, що володіє двома квартирами в Києві – на 367,2 і 95,5 кв. м. У с. Княжичі Київської області у Ляшка є шість ділянок по 210 кв. м.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман задекларував 2,4 млн гривень, 460 тис. євро і 870 тис. доларів, а його дружина – 1,6 млн гривень і 372 тис. доларів готівки. А от екс-спікер Володимир Литвин здивував набожністю: він задекларував 32 ікони.

Як повідомлялося, Шульц і Туск привітали Порошенка із вдалим завершенням першої фази електронного декларування в рамках новоствореної системи запобігання корупції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: