Геращенко заявила, що Росія повністю заблокувала звільнення заручників

Ірина Геращенко заявила, що Росія заблокувала питання звільнення заручників та політв'язнів

Україна готова помилувати кілька десятків сепаратистів в обмін на 20 українців

Українська сторона сьогодні ще раз звернулася до представників РФ з вимогою негайно надати офіційну відповідь на пропозицію передати їм 23 росіян в обмін на політв‘язнів Кремля. Однак Моска заблокувала питання звільнення заручників та політв’язнів.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook.

Такий висновок Геращенко зробила за результатами засідань у Мінську Тристоронньої контактної групи і робочих підгруп.

«На жаль, деструктивна позиція Москви... повністю заблокувала питання звільнення заручників. За Сенцова бореться весь світ — і всьому світу Москва демонструє презирство і недоговороздатність», — написала Геращенко.

Вона зазначила, що Україна готова помилувати кілька десятків сепаратистів в обмін на 20 українців- цивільних і військових, яких незаконно утримують на окупованому Донбасі.

«Також ще і ще раз звернулися до координатора ОБСЄ Тоні Фріша щодо драматичної долі підлітків з Ясинуватоі, яких бойовики обіцяли відпустити до батьків ще 2 роки тому, натомість і досі тримають в донецькому СІЗО», — додала Геращенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко під час візиту у Гельсінкі підніме питання звільнення українських політв'язнів, зокрема режисера Олега Сенцова, журналіста Романа Сущенка та активіста Володимира Балуха.

Як відомо, президент Європейської Ради Дональд Туск 8 листопада зустрінеться з президентом України Петром Порошенком у Гельсінкі. 

Також повідомлялося, що Туреччина передала Росії список українських бранців для звільнення.