Геращенко заявила, що Росія повністю заблокувала звільнення заручників

Геращенко заявила, що Росія повністю заблокувала звільнення заручників
Ірина Геращенко заявила, що Росія заблокувала питання звільнення заручників та політв'язнів

Україна готова помилувати кілька десятків сепаратистів в обмін на 20 українців

Українська сторона сьогодні ще раз звернулася до представників РФ з вимогою негайно надати офіційну відповідь на пропозицію передати їм 23 росіян в обмін на політв‘язнів Кремля. Однак Моска заблокувала питання звільнення заручників та політв’язнів.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook.

Такий висновок Геращенко зробила за результатами засідань у Мінську Тристоронньої контактної групи і робочих підгруп.

«На жаль, деструктивна позиція Москви... повністю заблокувала питання звільнення заручників. За Сенцова бореться весь світ — і всьому світу Москва демонструє презирство і недоговороздатність», — написала Геращенко.

Вона зазначила, що Україна готова помилувати кілька десятків сепаратистів в обмін на 20 українців- цивільних і військових, яких незаконно утримують на окупованому Донбасі.

«Також ще і ще раз звернулися до координатора ОБСЄ Тоні Фріша щодо драматичної долі підлітків з Ясинуватоі, яких бойовики обіцяли відпустити до батьків ще 2 роки тому, натомість і досі тримають в донецькому СІЗО», — додала Геращенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко під час візиту у Гельсінкі підніме питання звільнення українських політв'язнів, зокрема режисера Олега Сенцова, журналіста Романа Сущенка та активіста Володимира Балуха.

Як відомо, президент Європейської Ради Дональд Туск 8 листопада зустрінеться з президентом України Петром Порошенком у Гельсінкі. 

Також повідомлялося, що Туреччина передала Росії список українських бранців для звільнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: