Туреччина передала Росії список українських бранців для звільнення

Туреччина передала Росії список українських бранців для звільнення
Туреччина бажає досягнути успіху у питанні звільнення українців

Ердоган обіцяє, що Туреччина слідкуватиме за процесом довкола політв'язнів, що утримуються в Росії

Туреччина передала Росії отриманий від України список осіб для звільнення з російських в'язниць. Про це після переговорів з президентом Петром Порошенком повідомив президент Реджеп Таїп Ердоган.

Глава Української держави заявив, що підніматиме питання звільнення українських політв'язнів і під час наступних поїздок до Фінляндії та Франції.

«Безумовно, ми будемо робити все можливе і не втрачаємо оптимізму, щоб і Олег Сенцов, і Роман Сущенко, і Володимир Балух та інші політв’язні якомога швидше опинилися дома. І міжнародна підтримка тут відіграє вирішальну роль», - цитує Порошенка його прес-секретар Святослав Цеголко.

Як вказує Банкова, глава держави зауважив, що Росії дуже важко пояснити чому до в’язниці запроторюють лише за вивішений український прапор на власному будинку, або й взагалі без пояснення будь-яких причин виносяться вироки по 20 років ув’язнення.

«Ми об’єднуємо наші зусилля для того, щоб посилити тиск на Росію і забезпечити звільнення як тих, хто перебуває в російських в’язницях, так і тих, кого тримають в заручниках на окупованій території. Ми будемо продовжувати нашу бортьбу», - наголосив Порошенко.

Ердоган, в свою чергу, нагадав про звільнення двох політичних в’язнів Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова, які були видані турецькій стороні і після того відпущені і повернулись в Україну.

«Цього разу ми отримали більш довгий список який ми одразу ж передали російській стороні. І бажаю, щоб ми слідкували за цим процесом і були успішні у його вирішенні», - зазначив президент Туреччини.

Нагадаємо, заступник голови Федеральної служби виконання покарань РФ Валерій Максименко заявив, що здоров'я Сенцова практично прийшло в норму після голодування.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що його підзахисний Олег Сенцов 6 жовтня припинить голодування, яке він розпочав у травні. У листі, який Сенцов передав адвокатові, він пояснив, чому завершує голодування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: