Кернес вважає, що його справу можуть закрити

Мер Харкова Геннадій Кернес

Кернес заявив, що «здається, полтавська сага закінчується»

Прокурори, потерпілі та їхні адвокати не з'явилися на засідання Київського райсуду Полтави у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на суд.

«На засідання з'явилися сам Кернес і двоє його охоронців, які проходять у справі, а також їхні адвокати. У залі - представники ОБСЄ. Водночас, не з'явилися ані прокурори, ані потерпілі, ані їхні адвокати. Документи про причини їхньої  відсутності в суд не надані. Захист Кернеса, готовий брати участь у запланованих на це засідання дебатах, розглядає факт неявки прокурорів як затягування судового процесу і знущання над підзахисним-інвалідом», - заявили у суді.

Захист Кернеса, посилаючись на закон про захист прав людини, попросив суд піти до дорадчої кімнати і прийняти рішення про долю справи, «оскільки прокурори фактично відмовилися від обвинувачення і не бажають бути присутніми в суді».

«Суддя Антонов відправився до дорадчої кімнати для ухвалення рішення», - пояснили в суді.

Суддя додатково повідомить учасників процесу про дату наступного засідання.

Водночас Кернес у Facebook заявив, що «здається, полтавська сага закінчується».

«Чекаємо вже остаточного рішення, яке поставить крапку у цій сфабрикованій справі, що тягнеться понад чотири роки. Сподіваюся, рішення буде озвучено найближчим часом», - додав він.

Нагадаємо, 26 червня в судовому засіданні для підготовки до дебатів було оголошено перерву до 2 липня. Однак засідання не відбулося.

Раніше ЗМІ повідомили, що Кернеса можуть виправдати.

Нагадаємо, 11 червня на суд у справі Кернеса не прийшли свідки звинувачення.

У травні на суд Кернеса не прийшли свідки, засідання тривало 15 хвилин.

2 березня 2015 року Кернес був повідомлений про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.