Суд у справі Кернеса перейде до дебатів

Суд у справі Кернеса перейде до дебатів
Геннадій Кернес у суді, архівне фото

Для підготовки до дебатів оголошено перерву до 2 липня

Київський районний суд Полтави в понеділок продовжив слухання у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців Віталія Блінникова і Євгена Сміцького. В судовому засіданні для підготовки до дебатів оголошено перерву до 2 липня.

«В суді була відкрита і долучена до матеріалів експертиза показань і публічних виступів потерпілих, а також допитаний експерт-психолог, який проводив цю експертизу. Після цього прокуратура заявила низку клопотань, в тому числі і про одночасний допит свідків. Ми виступили проти задоволення цього клопотання, оскільки вважаємо це спробою затягнути розгляд справи», - повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» адвокат Кернеса Олександр Гунченко.

За його словами, на наступному засіданні планується перейти до дебатів у справі.

«Суд переходить до дебатів. Для підготовки до дебатів оголошено перерву до 2 липня», - сказав адвокат.

Напередодні ЗМІ повідомили, що Кернеса можуть виправдати.

Нагадаємо, 11 червня на суд у справі Кернеса не прийшли свідки звинувачення.

У травні на суд Кернеса не прийшли свідки, засідання тривало 15 хвилин.

2 березня 2015 року Кернес був повідомлений про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: