Кернес вважає, що його справу можуть закрити

Кернес вважає, що його справу можуть закрити
Мер Харкова Геннадій Кернес

Кернес заявив, що «здається, полтавська сага закінчується»

Прокурори, потерпілі та їхні адвокати не з'явилися на засідання Київського райсуду Полтави у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на суд.

«На засідання з'явилися сам Кернес і двоє його охоронців, які проходять у справі, а також їхні адвокати. У залі - представники ОБСЄ. Водночас, не з'явилися ані прокурори, ані потерпілі, ані їхні адвокати. Документи про причини їхньої  відсутності в суд не надані. Захист Кернеса, готовий брати участь у запланованих на це засідання дебатах, розглядає факт неявки прокурорів як затягування судового процесу і знущання над підзахисним-інвалідом», - заявили у суді.

Захист Кернеса, посилаючись на закон про захист прав людини, попросив суд піти до дорадчої кімнати і прийняти рішення про долю справи, «оскільки прокурори фактично відмовилися від обвинувачення і не бажають бути присутніми в суді».

«Суддя Антонов відправився до дорадчої кімнати для ухвалення рішення», - пояснили в суді.

Суддя додатково повідомить учасників процесу про дату наступного засідання.

Водночас Кернес у Facebook заявив, що «здається, полтавська сага закінчується».

«Чекаємо вже остаточного рішення, яке поставить крапку у цій сфабрикованій справі, що тягнеться понад чотири роки. Сподіваюся, рішення буде озвучено найближчим часом», - додав він.

Нагадаємо, 26 червня в судовому засіданні для підготовки до дебатів було оголошено перерву до 2 липня. Однак засідання не відбулося.

Раніше ЗМІ повідомили, що Кернеса можуть виправдати.

Нагадаємо, 11 червня на суд у справі Кернеса не прийшли свідки звинувачення.

У травні на суд Кернеса не прийшли свідки, засідання тривало 15 хвилин.

2 березня 2015 року Кернес був повідомлений про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса та двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: